Cum să scapi de paraziți acasă?

paraziți în corpul uman

Paraziții sunt organisme care trăiesc și se dezvoltă în detrimentul altor organisme. Trăind într-o persoană, ei consumă nutrienți și vitamine destinate gazdelor lor.

Produsele de deșeuri sunt otrăvuri și toxine eliminate. O persoană infectată cu paraziți va pierde în mod sistematic nutrienții necesari pentru funcționarea normală a organismului. În plus, va experimenta o încărcătură suplimentară, procesând deșeurile emise de conviețuitorii nedoriți.

Peste 100 de tipuri de paraziți pot trăi în corpul uman. Pot fi de diferite forme și dimensiuni, de la microscopici unicelulari, până la viermi lungi de câțiva metri. Potrivit OMS, paraziții și consecințele vieții lor în corpul uman cauzează aproximativ 80 la sută din toate bolile umane. Potrivit unor rapoarte, până la 95% din populația țării noastre este purtătoare a diferitelor forme de conviețuire neplăcută, așa că putem spune cu siguranță că fiecare persoană se confruntă cu paraziți indiferent dacă vrea sau nu.

Modalități și mijloace de infectare cu paraziți

Vă puteți infecta cu viermi în diferite moduri:

 • Una dintre ele este prin mâncare. Larvele de viermi pot fi găsite în carne, șuncă afumată crudă, cârnați sau pește. Ele pot fi găsite pe suprafața legumelor sau fructelor nespălate, precum și a verdețurilor.
 • A doua sursă de pericol sunt animalele de companie. Un număr mare de paraziți pot trăi în corpul animalelor de companie iubite. Ouăle lor intră în mediul înconjurător prin fecale și sunt purtate de animale pe blana sau labele prin toată casa.
 • O altă modalitate de infectare în gospodărie este prin obiectele trecute din mână în mână, de exemplu, banii.

Este aproape imposibil să afli despre prezența străină în corpul tău cu ajutorul intuiției fără examinări suplimentare. La urma urmei, parazitul va încerca să-și ascundă existența prin orice mijloace pentru supraviețuirea sa. Care sunt semnele locuirii lor în corpul uman? Această listă este lungă și variată.

 • Probleme intestinale, cum ar fi diareea, constipația, balonarea și gazele.
 • Probleme ale pielii, inclusiv urticarie, erupții cutanate și alergii.
 • Durere în mușchi și articulații.
 • Anemie.
 • Nervozitate, migrene, tulburări de somn.
 • Scrâșnirea dinților.
 • Oboseală constantă.

Paraziții pot provoca chiar boli aparent fără legătură, cum ar fi astmul bronșic, eczema, psoriazisul, diabetul zaharat și epilepsia. Chiar și un copil nenăscut poate fi infectat cu paraziți de la mama sa.

Modalități de a trata helminții acasă

Cunoscând toate acestea, se poate realiza amploarea globală a infecției cu paraziți. În plus, problema este de natură intimă, așa că mulți se simt rușinați sau incomod când merg la medic. Prin urmare, se pune întrebarea în sine: „Cum să faceți față cu paraziții acasă? ". Puteți folosi metode tradiționale sau aveți încredere în medicina tradițională.

Metode medicale

Medicina modernă oferă multe medicamente pentru expulzarea viermilor. Avantajul incontestabil al unor astfel de medicamente este utilizarea lor unică. Dar nu ar trebui să le iei niciodată pe cont propriu. Fiecare dintre ele are o listă de contraindicații și efecte secundare. Numai un medic poate prezice efectul unui medicament asupra organismului.

Dar tratamentul helmintiazelor cu medicamente nu este întotdeauna posibil. Deci, aceste medicamente sunt strict contraindicate femeilor însărcinate. În astfel de cazuri, medicina tradițională vine în ajutor.

Metode populare dovedite și sigure

 • Nu este un secret pentru nimeni că usturoiul este unul dintre cele mai bune remedii împotriva viermilor. Faraonii Egiptului antic știau despre asta acum câteva mii de ani, vindecătorii din India antică, navigatori precum Columb și Magellan și chiar Hipocrate foloseau usturoiul pentru a elimina paraziții.
 • Un alt remediu binecunoscut sunt semințele de dovleac. Cucurbitina - un aminoacid rar conținut în acestea, oferă un efect antihelmintic. Dar trebuie să fie crude cu o coajă interioară verde-gri. Pentru un adult, este suficient să zdrobești 300 de grame și să adaugi acolo puțină apă și miere. Trebuie să mâncați amestecul pe stomacul gol și, după o oră, faceți o clismă.
 • Diverse ierburi și decocturile lor ajută în mod eficient să scapi de viermi. Acestea sunt pelinul, sunătoarea, tanaceul, păpădia, cimbrul și altele. Decocturile și infuziile se folosesc de obicei pe stomacul gol cu 30 de minute înainte de masă.

Remediile populare descrise mai sus sunt doar o mică parte din metodele folosite acasă pentru a scăpa de paraziți. De asemenea, merită menționat faptul că viermilor le este frică de legume și fructe roșii, precum morcovi și rodii, cuișoare, scorțișoară, nuci. Natura din jurul nostru a creat sute de moduri de tratament naturist.

Prevenire salvatoare

Apropo de paraziți, nu se poate să nu menționăm importanța prevenirii problemei. În primul rând, este important să respectați igiena. Spălarea regulată a mâinilor, legumelor, fructelor a fost și va fi eficientă în lupta împotriva paraziților din casă.

Îngrijirea adecvată este, de asemenea, necesară pentru animalele de companie. Curățarea temeinică a tăvii și prevenirea regulată a helmintiazelor la animale vă vor proteja pe dumneavoastră și familia dumneavoastră de o problemă neplăcută.

Utilizarea suplimentelor alimentare

Suplimentele alimentare joacă, de asemenea, un rol important. Astfel de medicamente contribuie la sănătatea generală, îmbunătățesc digestia și măresc tonusul întregului organism, distrugerea paraziților și îndepărtarea rapidă a acestora. Diverse suplimente alimentare sunt potrivite atât pentru tratament, cât și pentru prevenire, constau în întregime din extracte din plante, sunt sigure pentru sănătate și aproape nu au contraindicații de utilizare.

Confruntat cu problema helmintiazelor, nu este nevoie să disperi și să-ți fie rușine. Mâncând produsele potrivite, respectând regulile de igienă, luând suplimente alimentare sau, dacă este necesar, medicamente, cu siguranță vei face față problemei și te vei proteja în viitor.